Polícia varuje vodičov Bratislavského kraja

17.01.2013 Celý región

Bratislava - Vodiči musia dnes na cestách v Bratislavskom kraji zvýšiť opatrnosť. Husté sneženie od skorých ranných hodín vyžaduje prispôsobenie jazdy stavu a povahe vozovky. Nezabudnite, že Vaše auto v tomto počasí musí mať zimné pneumatiky a na auto musí byť očistené od snehu. Zníženie rýchlosti, dodržiavanie bezpečnej vzdialenosti medzi vozidlami a zvýšenie pozornosti prispejú k tomu, aby ste do svojho cieľ dorazili bezpečne.
Upozorňujeme chodcov, aby pri prechádzaní cez cestu zvýšili opatrnosť. Presvedčte sa, či sa v blízkosti nenachádza vozidlo, do jazdnej dráhy ktorého by ste mohli vkročiť. Brzdná dráha sa pri zasnežených cestách predlžuje a vodič môže mať problém zastať tak, aby nedošlo ku kolízii. Vzhľadom na zníženú viditeľnosť je pre zvýšenie osobnej bezpečnosti vhodné používať reflexné prvky.
Všetky bratislavské cesty sú doteraz prejazdné. Na ich povrchu sa nachádza kašovitá vrstva snehu.
Maďarská polícia upozorňuje vodičov nákladných motorových vozidiel nad 7,5 tony, že až do odvolania nie je vzhľadom na poveternostné podmienky možné s týmito vozidlami prejsť cez hraničný prechod Čunovo- Rajka.
Obmedzenie platí pre oba smery. Diaľničná polícia bude na území Slovenskej republiky usmerňovať vodičov nákladných vozidiel, aby v blízkosti hraníc nevznikali zápchy.
 

Vyberte región